Tervetuloa sivuillemme!

Näillä sivuilla pääset tutustumaan kahden Kultaisennoutajan, Rokin ja Röllin elämään.

Roki on luonteeltaan ystävällinen, luotettava, miellyttämisen-, sekä työskentelynhaluinen herrasmieskoira. Roki on erittäin monipuolinen harrastuskaveri ja näin ollen lajejamme ovat mm. NOME-B, WT, MEJÄ, VEPE, Agility ja TOKO. Rokin kanssa käydään myös käytännön metsällä. Näyttelykehissä pyörähdämme toisinaan.

Rölli on miellyttämisenhaluinen, tunnollinen työskentelijä ja hyvällä tavalla täynnä energiaa. Rölli häntä käy aina ja se on aina valmis toimintaan. Röllin kanssa treenaamme TOKOa, MEJÄä, NOMEa, Agilityä sekä piipahdamme myös näyttelykehissä.

Molemmat pojat ovat erittäin hyvän riistavietin omaavia kultaisianoutajia.

maanantai 19. syyskuuta 2011

NOME-B 18.9.2011

Meillä oli Rokin kanssa edessämme ensimmäinen "tulikoe" NOME-B:n saralla Mjösundissa. Vuorossa oli siis noutajien metsästyskokeen alokasluokan koe. Tuomarina meillä oli Tobina Nyman.

Koepaikalle saavuimme varhain aamusella ja olimme aamupäiväryhmän 3. vuorossa. Eli melkolailla heti pääsimme odotuspaikalle odottelemaan vuoroamme. Kunnes meidät sitten kutsuttiin koepaikalle.

Koe alkoi sillä, että koira vapautettiin hihnasta ja ammuttiin laukaus haulikolla. Sitten koira seuruutettiin ensimmäiselle tehtäväpaikalle, joka oli ohjaustehtävä. Ohjaustehtävä 1. tehtävänä on meille se pahin mahdollinen vaihtoehto, koska Roki on niin täynnä virtaa ja latautunutta energiaa, että se tekee ohjauksen onnistumismahdollisuudet melko pieniksi. No näinhän siinä kävi. Roki lähti linjalle kuin singottuna, mutta kaarsi kuitenkin aina ennen riistaa alamäkeen sivulle, minne todella todella moni muukin koira meni. Roki taisi enemmän seurata näitä jälkiä, kuin "ohjautua". Harmin paikka, koska kuitenkaan onnistuminen ei sinällään ollut kovin kaukana.

Ohjaustehtävän jälkeen seuruutettiin koira rantaan, jossa ammuttiin haulikolla ja veneestä heitettiin markkeeraus avoveteen. Markkeerausmatka oli todella pitkä ja koiran ja linnun välissä oli mm. tiheä kaislikko sekä lummerypelmä, joka aiheutti sen, että hieman aallokon mukana liikkunu lintu katosi Rokilta. Sitkeän työskentelyn ansiosta poika kuitenkin löysi sen! Hieno mies ♥

Sitten seuruutettiin koira hakualueen reunalle. Hakualue oli hyvin laaja! En ollut koskaan treenannut niin laajaa hakua! No mutta, nytpä "treenattaisiin" ;) Sanoisinko, että hakuruutu oli n. 2,5 kertaa taippariruudun kokoinen ja sinne oli viety 6 riistaa; 1 kani, 2 lokkia ja 3 varista. Hakuruutu oli täynnä saniaismaista polvenkorkuista kasvillisuutta, eli hyvin eksoottinen ja siksi mielestäni koiraakin ajatellen tosi mukava. Erinomaisen tyytyväinen olin Rokin sitkeyteen hakutehtävässä! Tuomari pyysi hakemaan 5 riistaa ja sieltähän ne löytyivätkin. Hienoa työtä ja laajaa hakua, josta olin erityisen tyytyväinen!

Lopuksi vielä seuruutettiin koira uudelleen rantaan, jossa oli vuorossa toinen ykkösmarkkeeraus. Tällä kertaa tiheään kaislikkoon. Haulikkopamaus, markkeeraus ja koira noutoon. Kaislikon hetken suhistua lokki löytyi ja palautui minulle. Hieno Roki!

Palautukset olivat hyvässä kuosissa, poika palautti kaikki riistat innokkaasti suoraan eteeni ja istuen rauhassa jotta sain riistan talteen. Myös riistan käsittely oli Rokimaisen kaunista.

Lopputulema meillä oli NOME-B ALO 3 ♥

Ei voi sanoa, kuin että että olen enemmän kuin tyytyväinen!


Roki ja palkintopokaali.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti