Tervetuloa sivuillemme!

Näillä sivuilla pääset tutustumaan kahden Kultaisennoutajan, Rokin ja Röllin elämään.

Roki on luonteeltaan ystävällinen, luotettava, miellyttämisen-, sekä työskentelynhaluinen herrasmieskoira. Roki on erittäin monipuolinen harrastuskaveri ja näin ollen lajejamme ovat mm. NOME-B, WT, MEJÄ, VEPE, Agility ja TOKO. Rokin kanssa käydään myös käytännön metsällä. Näyttelykehissä pyörähdämme toisinaan.

Rölli on miellyttämisenhaluinen, tunnollinen työskentelijä ja hyvällä tavalla täynnä energiaa. Rölli häntä käy aina ja se on aina valmis toimintaan. Röllin kanssa treenaamme TOKOa, MEJÄä, NOMEa, Agilityä sekä piipahdamme myös näyttelykehissä.

Molemmat pojat ovat erittäin hyvän riistavietin omaavia kultaisianoutajia.

maanantai 19. huhtikuuta 2010

Vaasa KV 18.4.2010 ja muita kuulumisia

Sunnuntai-aamuna 18.4. lähdimme Rokin kasvattajan Katrin (Lehtonen) ja Missin (Rokin sisko Kultameren Sweet Miss Blue) kanssa klo 05:00 ajelemaan sekalaisin tuntein kohti Vaasa KV:ta. Perjantaina oli ilmoitettu tuomarinmuutoksesta, koska Islannin tulivuoren aiheuttamien tuhkien takia alkuperäinen tuomari ei päässyt lentäen tulemaan. Uudeksi tuomariksi oli ilmoitettu Leni Finne. Selailin netistä mm. keskustelupalstoilta tietoa kyseisestä tuomarista ja kaikilta tahoilta oikeastaan sain sellaisen kuvan, että ko. tuomarilta voi odottaa aivan mitä tahansa! Päätimme kuitenkin joka tapauksessa lähteä kokeilemaan kepillä jäätä.

Junnu-uroksia oli ilmoittautunut 7 kpl, yksi oli poissa. Junnu-uroksista kolme sai H:n; 2 EH:n ja 1 ERI:n.

Leni Finnen arvostelu Rokista:

" Oikeat mittasuhteet. Riittävä luusto. Lähes oikealinjainen pää. Melko kevyt alaleuka. Erinomaisen tummat silmät. Kaula voisi olla hieman pidempi. Niukka eturinta. Niukat etukulmaukset ja kovin ahdasasentoiset eturaajat. Vielä kovin litteä rintakehä. Melko voimakkaasti nouseva vatsaviiva. Takakulmaukset voisivat olla voimakkaammat. Riittävä askelpituus. Hieman ahdas edestä ja takaa. "


Tulos: H

Rokin Missi sisko sai tiukalta tuomarilta hienosti EH:n!

On kovin hauska seurata miten erilailla tuomarit koirani näkevät kun vertailee arvosteluja. Tämän tuomarin mielestä rinta ja kulmaukset ovat hakusessa kun taas toisten mielestä on hyvä rinta ja erinomaiset kulmaukset :D Näistä eturaajojen asennoista ei ennen ole ollut mitään, liekö kyseisen tuomarin mielipide vaiko jokin vaihe sitten kehityksessä. Joka tapauksessa kehittyvässä vaiheessahan koiruus on (vasta 10 kk) niin olisihan se kamalaa jos mitään parantamisen varaa ei olisi :D

Näyttelymaailmasta hieman käytännöllisempään lajiin eli tokoon. Sitä olemme Rokin kanssa treenanneet nyt noin puolisen vuotta. Poika oppii niin hienolla tahdilla ja varmasti osaisi jo paaaljon enemmän jos vain ohjaaja olisi harjautuneempi! Jokainen uusi liike on ohjaajallekin uusi :) Opettelemme Rokin kanssa lajia yhdessä. Nyt pojalla menee hienosti jo sivulle tulo ilman apuja, paikalla makuussa se on kuin tatti ja luoksetulotkin on hienoja. Myös hypyssä Roki on varma ja innokas. Viikko sitten meillä molemmilla tuli oikea lampun syttyminen; sain Sarilta (Pinomaa) loistavan vinkin palkata Rokia suusta. Viikon sisällä Rokin seuraaminen ja yleisesti kontakti on tiivistynyt ihan huikeasti! Tänään treenailimme jo käännöksiäkin seuraamisessa. Nyt pitää vaan ohjaajan muistaa himmailla ettei ota liian isoja askeleita... =)

1 kommentti:

  1. Ai että semmoinen tuomari tällä kertaa 8/ Onneksi ei lähdetty Lotan kanssa niin kauas saamaan inhottavaa tuomiota.

    Hienoa että Roksu-Poksusta on kuoriutunut oikea TOKO-hirmu =) Siskosta ei vielä osaa sanoa, tai ainakaan ohjaajan osaamisesta ei tiedä. Saatais nyt perustottis ekaks pois alta, niin sitten voitais siirtyä teidän kanssa samoille kilpaladuille joskus tulevaisuudessa...

    VastaaPoista