Tervetuloa sivuillemme!

Näillä sivuilla pääset tutustumaan kahden Kultaisennoutajan, Rokin ja Röllin elämään.

Roki on luonteeltaan ystävällinen, luotettava, miellyttämisen-, sekä työskentelynhaluinen herrasmieskoira. Roki on erittäin monipuolinen harrastuskaveri ja näin ollen lajejamme ovat mm. NOME-B, WT, MEJÄ, VEPE, Agility ja TOKO. Rokin kanssa käydään myös käytännön metsällä. Näyttelykehissä pyörähdämme toisinaan.

Rölli on miellyttämisenhaluinen, tunnollinen työskentelijä ja hyvällä tavalla täynnä energiaa. Rölli häntä käy aina ja se on aina valmis toimintaan. Röllin kanssa treenaamme TOKOa, MEJÄä, NOMEa, Agilityä sekä piipahdamme myös näyttelykehissä.

Molemmat pojat ovat erittäin hyvän riistavietin omaavia kultaisianoutajia.

perjantai 17. elokuuta 2012

NOME-B Sastamala 26.5.2012

Rokin (K. Out Of  Blue) kanssa lähdimme kevään toiseen NOME-B koitokseemme Sastamalaan. Tuomarina siellä oli Jouni Vimpeli.

Ohessa piirros kokeen tehtävistä (mittasuhteet nyt ei ihan täsmää).


Kirjallinen sepustus tehtävistä:

1. tehtävä: Ohjaus

Ohjaus oli maalle, suopursukasvuinen männikkö. Koira lähetettiin polun vierestä. Roki eteni suoraviivaisesti linjalla kunnes pysähtyi pillitykseeni ja alkoi tehdä lähihakua kunnes tuomari totesi minulle että riista on vielä koirasta eteenpäin. Olin siis hahmottanut paikan väärin tai vain niin hermostunut että pillitin liian aikaisin. Roki pysähtyi istumaan pillityksestäni hienosti ja lähetin sen taakseen etenemään vielä linjaa. Riistan kohdalla lähihaku ja riista talteen: sorsa. Hieno palautus käteen.

2. tehtävä: Kakkosmarkkeeraus

Markkeeraus tehtiin niin, että ensin tuli heitto veteen ja toinen kuvassa osoitettuun paikkaan korkeaan rantakaislikkoon, kuitenkin maan puolelle. Tämä tehtävä meni Rokilta hyvin ja palautukset tuli hienosti käteen asti. Riistana lokit.

3. tehtävä: Haku

Hakualueelle siirryttäessä koiran seuratessa tuli laukaus.
Hakualue oli tehty kaislikkoiselle kosteikolle, joka laajeni oikealle viistosti maaston puolelle ja kauimmainen riista oli maata pitkin mentäessä rantaviivan tuntumassa. Haussa oli 3 lokkia ja kaksi varista. Roki haki hakuruudusta 3 lokkia ja yhden variksen. Erityisen tyytyväinen olin siitä ja tuomariltakin saimme erityismaininnan siitä, että Roki oli päivän ainoa koira, joka nouti hakuruudusta sen kauimmaisen lokin. Hieno poika <3 p="p">
Haun jälkeen tuomari kertoi koiran työskennelleen erinomaisesti kaikilla osa-alueilla ja oli suorittanut kaikki tehtävät. Kuitenkaan hän ei päästänyt meitä jäljelle, koska maalta noudettavan lokin ylösottoa oli Roki tuomarin makuun miettinyt liian kauan. Pitää siis treenata lokkia maalla eikä vain vedessä :)

Näin ollen hieno ALO2 tulos! Olen niiiiiin ylpeä tästä pojasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti