Tervetuloa sivuillemme!

Näillä sivuilla pääset tutustumaan kahden Kultaisennoutajan, Rokin ja Röllin elämään.

Roki on luonteeltaan ystävällinen, luotettava, miellyttämisen-, sekä työskentelynhaluinen herrasmieskoira. Roki on erittäin monipuolinen harrastuskaveri ja näin ollen lajejamme ovat mm. NOME-B, WT, MEJÄ, VEPE, Agility ja TOKO. Rokin kanssa käydään myös käytännön metsällä. Näyttelykehissä pyörähdämme toisinaan.

Rölli on miellyttämisenhaluinen, tunnollinen työskentelijä ja hyvällä tavalla täynnä energiaa. Rölli häntä käy aina ja se on aina valmis toimintaan. Röllin kanssa treenaamme TOKOa, MEJÄä, NOMEa, Agilityä sekä piipahdamme myös näyttelykehissä.

Molemmat pojat ovat erittäin hyvän riistavietin omaavia kultaisianoutajia.

lauantai 12. toukokuuta 2012

NOME-B ALO Salo

Reilun puolen vuoden talvitauon jälkeen lähdimme heti näin kevään korvalla kokeileemaan Rokin kanssa NOME-B koetta. Roki kisaa alokasluokassa. Kokeen järjesti Salon Kiikalassa Salon Seudun Noutajat Ry ja tuomariksi kokeeseen oli saapunut Antti Nurmi.

Jotta saisi paremmin kokeen tehtäviä havainnollistettua, tein tällaisen kuvan rannasta & tehtäväpistestä:


Alokasluokan tehtävät alkoivat rannalta (keltainen lähetyspaikka) ja tehtävä oli Ohjaus avoveteen. Matkaa ankkuroidulle ohjausriistalle (sorsa) oli n. 50 metriä. Eli ohjaus oli PITKÄ! Ampuja ampui ohjausriistalle ja tuomarin käskystä lähetin Rokin linjalle. Hienosti se eteni luottaen itseensä ja minuun ensin ajautuen hieman viistosti oikealle, mutta korjaten sen itsenäisesti löytäen riistan ja palauttaen sen hienosti käteen :)

Toinen tehtävä oli samalta lähetyspaikalta tehty kakkosmarkkeeraus kahdella laukauksella siivitettynä. Ensin tuli heitto meidän vasemmalle puolell (kuvassa) jossa heitettiin lokki maalle ja sitten lammen toiselta rannalta heitettiin laukauksen saattelemana lokki veteen. Kuvaan olenkin merkinnyt Rokin hakureitit. Roki lähti ensin innokkaasti hakemaan jälkimmäiseksi veteen heitettyä lintua ja uikin pitkän matkan, mutta jossakin kohtaan poikkesi maalle ja kiersi maan kautta takaisin veteen hakemaan riistan. Ajattelin jo, kun tuo ensimmäinenkin markkeerausriista oli niin pitkällä ja aikaa kului että mahtaako tuo enää muistaa ensimmäiseksi heitettyä. Hienosti Roki kuitenkin sen muisti ja lähti innokkaaseen hakuun rantaviivaa pitkin. Ensin poika kävi katsomassa markkeeraajahemmon ja sitten kävi noukkimassa lokin talteen palauttaen sen rantaa pitkin. Tuomari oli sitä mieltä, että Roki olisi käynyt jo ennen markkeeraajan "moikkaamista" katsomassa heitettyä riistaa ja jättänyt sen kun meni markkeeraajan luo ja vasta paltessaan noukkinut sen suuhun, mutta omasta mielestäni paikka ei tainnut olla se sama. Mutta tuomarin mielipidettä pitää uskoman ;)

Näistä mielestäni aika vaikeahkoista tehtävistä olin erityisen iloinen ja niin tyytyväinen koiraani että se suoritti ne näin hienosti, varsinkin, kun ei vesitreeniä ole päästy tekemään kertaakaan!

Sitten siirryttiin hakuruutuun, jossa oli muistaakseni 1 pupu, 1 fasaani, 2 varista ja 2 tai 1 lokki. Roki toi hakuruudussta kolme ensimmäiseksi mainittua riistaa. Palauttaessaan oliko se fasua? Roki palauttaessaan pudotti riistan n. 15 metrin päässä minusta ja noukki sen sitten takaisin suuhunsa palauttane sen käteen. Jostain syystä en kuitenkaan saanut Rokia irtoamaan hakuruudun viistosti oikeaan rinteeseen ja sen taakse. Minun ja tämän ruudun oikean reunan välissä oli oja ja aina kun sain Rokin lähtemään sen ojan toiselle puolelle, lähti se kuitenkin pyrkimään ensimmäisenä heitetyn markkeerausriistan paikalle. Näin ollen hakutulokseksi jäi 3 riistaa.

Koeselostus:

Haku: Aloittaa haun hyvällä innolla ja löytää lähimmät riistat. Jatkossa into laantuu ja kauimmaiset riistat jää noutamatta.

Ohjattavuus: Suoriutuu tehtävästä nopeasti

Paikallistamiskyky: Selvittää tehtävät nopeasti

Riistan käsittely: Empii jollakin riistalla ja tarvitsee tukea palautuksissa. ((Tuki = pilli ja kehu))

Muut ominaisuudet: Pysyy varmasti paikallaan laukauksissa. Haukahtelee joskus lähetyksissä.

Yleisvaikutelma:  Vauhdikas ja hyvässä yhteistyössä ohjaajansa kanssa työskentelevä koira joka suorittaa erinomaisen ohjauksen ja markkeeraukset. Epävarmuus riistankäsittelyssä ja hakuinnon lopahtaminen vaikuttavat palkintosijaan.

Tulos: ALO3Olen kyllä tuosta pojasta tositosi ylpeä :)

2 kommenttia:

  1. Onnea Rokin nome-tuloksesta ja Röllin näyttelymenestyksestä!!! Tosi kiva kun oot pistänyt koetehtävästä kuvan ja selostuksen. Nappaan tuosta treeni-idean :). Tyhmä kysymys, mutta miten riista oli ankkuroitu?

    VastaaPoista
  2. Mä en tiedä mikä ankkuri siinä oli! Jotenkin se siis narun kanssa oli sinne ankkuroitu kun sitä juttelivat että kokeen aloitus viivästyi koska heidän piti lähteä vielä hankkimaan tarpeeksi pitkä koska siinä oli niin syvää.

    VastaaPoista