Tervetuloa sivuillemme!

Näillä sivuilla pääset tutustumaan kahden Kultaisennoutajan, Rokin ja Röllin elämään.

Roki on luonteeltaan ystävällinen, luotettava, miellyttämisen-, sekä työskentelynhaluinen herrasmieskoira. Roki on erittäin monipuolinen harrastuskaveri ja näin ollen lajejamme ovat mm. NOME-B, WT, MEJÄ, VEPE, Agility ja TOKO. Rokin kanssa käydään myös käytännön metsällä. Näyttelykehissä pyörähdämme toisinaan.

Rölli on miellyttämisenhaluinen, tunnollinen työskentelijä ja hyvällä tavalla täynnä energiaa. Rölli häntä käy aina ja se on aina valmis toimintaan. Röllin kanssa treenaamme TOKOa, MEJÄä, NOMEa, Agilityä sekä piipahdamme myös näyttelykehissä.

Molemmat pojat ovat erittäin hyvän riistavietin omaavia kultaisianoutajia.

maanantai 7. toukokuuta 2012

Näyttelyistä luonnetta ja toimintaa testamaan

Rokin ja Röllin kanssa käytiin Raumalla kaikkien rotujen näyttelyssä lauantaina 5.5.2012. Tuomarivaihdosten johdosta kultsut loppujen lopuksi arvosteli Kirsti Louhi.

Rölli juoksi tänään Junioriluokassa itsensä tulokseen ERI/2 ja Rokille käyttöluokassa EH/1.

---------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------


Varsinaisesti viikonlopun "koettelemukset" odottivat meitä sitten sunnuntaina 6.5.2012.

Ensin aamulla ajoimme Luvialle Rokin kanssa Suomen Kennelliiton luonnetestiin. Tuomarit olivat Sirkka Lempinen ja Carita Koskinen.

Ja testin tulokset:

TK1 TK2 BH Kultameren Out Of Blue
Toimintakyky +1
Terävyys +1
Puolustushalu +3
Taisteluhalu +2
Hermorakenne +1
Temperamentti +3
Kovuus +1
Luoksepäästävyys +3
Laukauspelottomuus +++
Pisteet 172


Lyhyt selostus testistä: Roki lähti innokkaasti ja ponnekkaasti leikkiin tuomarin kanssa. Missään vaiheessa ei leikki-into laantunut ja kuuluipa vetoleikissä rähinääkin. Testin aikana kun tuli tehtäviä, missä uhattiin minua ja Rokia, oli Roki tosi ärhäkkänä puolustamassa. Itseään ei niinkään puolustanut ja palautui kaikista hyökkäyksistä upeasti ollen koko testin ajan avoin ja luottavainen ihmisiä kohtaan. Laukausvarmaksi Roki tituleerattiin, eniten taisi harmittaa se, ettei ampuja osunut mihinkään lintuun ;) Tuomarit kehuivat Rokia hyväluonteiseksi koiraksi, josta he eivät etsimälläkään löytäneet mitään huonoa sanottavaa. Hyvän huumorintajun omaa tämä koira, sanoi toinen tuomareista :)----------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------


Röllin kanssa suunnattiin taasen möllitaippariin Merikarvialle iltapäivällä. Ihanaa päästä treenaamaan taipumuskoetta varten todellakin kokeenomaisesti!

Ensin oli vesityö hyytävän kylmässä merivedessä. Ensin ajattelin, että mitenkähän uiminen maistuu Röllille, kun vesi on oikeasti niin kylmää, mutta ei se sitä kyllä haitannut. Hienosti noudetut niin rannalta kuin veneestäkin heitetyt varikset suoraviivaisesti ja empimättä.

 
Hakuruudussa oli 5 varista  ja sinne heitettiin laukauksen saattelemana kuudes. Rölli nouti melkoisella temmolla tiheään metsikköön tehdystä hausta 5/6 jonka jälkeen tuomari totesi että tämä riitää mainiosti :)

Jälki oli tehty hakkualueelle. Aika paljon sai puiden yli pomppia ja koittaa samalla jäljestää. Vaikea jälki, jonka Rölli suoritti hienosti ja aika jälkitarkastikin. Hieno poika tuli pomppien pupun kanssa metsästä :)

 


Koeselostus:

1.Sosiaalinen käyttäytyminen
ystävällinen noutaja

2. Uimahalu
 Menee empimättä veteen. (erityismaininta: Päivän paras vesityö)


3. Hakuinto
 Hakee 5/6. Työskentelee koko ajan hyvällä innolla.

4. Noutohalu
 1. heitetty varis ei heti kelpaa, mutta tuo sen myöhemmin.

5. Nouto-ote
 hyvät otteet.

6. Palauttaminen
 palauttaa kaikki hyvällä vauhdilla. Lähes kaikki palautuu käteen.

7. Reagointi laukaukseen
 rauhallinen

8. Itseluottamus ja aloitekyky
 selvittää jäljen nopeasti.

9. Yhteistyö
 toimii hyvässä yhteistyössä.

10. Yleisvaikutelma

 Hyvällä temmolla töitä tekevä koira joka suoriutuu kokeen tehtävistä helposti.

Hyväksytty koe! "NOU1"
Kiitos kuvista Saara Lainio Ja Katri Lehtonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti