Tervetuloa sivuillemme!

Näillä sivuilla pääset tutustumaan kahden Kultaisennoutajan, Rokin ja Röllin elämään.

Roki on luonteeltaan ystävällinen, luotettava, miellyttämisen-, sekä työskentelynhaluinen herrasmieskoira. Roki on erittäin monipuolinen harrastuskaveri ja näin ollen lajejamme ovat mm. NOME-B, WT, MEJÄ, VEPE, Agility ja TOKO. Rokin kanssa käydään myös käytännön metsällä. Näyttelykehissä pyörähdämme toisinaan.

Rölli on miellyttämisenhaluinen, tunnollinen työskentelijä ja hyvällä tavalla täynnä energiaa. Rölli häntä käy aina ja se on aina valmis toimintaan. Röllin kanssa treenaamme TOKOa, MEJÄä, NOMEa, Agilityä sekä piipahdamme myös näyttelykehissä.

Molemmat pojat ovat erittäin hyvän riistavietin omaavia kultaisianoutajia.

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

NOME-B 2.10.2011


Tänään oli vuorossa oman yhdistyksemme NOME koe Pomarkun Riuttansalmessa. Tämä Nome koe oli myöskin tämän vuoden viimeinen. Tuomarina kokeessa oli Ossi Kähärä.

Kokeen ensimmäinen tehtävä oli ykkösmarkkeeraus veneestä laukauksen saattelemana. Hienosti on Roki oppinut malttia, eikä karkaa paukkuun. Käskystä lähti noutoon ja palautti lokin.

Toisena tehtävänä oli vesiohjaus n.10 m:n päähän tästä markkeerauksen pudotuspaikasta, hieman viistosti oikealla kaislikossa. Lähetin Rokin linjalle ja se hieman ajautui kohti tätä edellisen markkeerauksen pudotuspaikkaa. Ilokseni se kuitenkin kuunteli pilliä ja kääntyi odottamaan ohjettani. Kovasti emme ole vielä sivusuuntia treenanneet mutta kokeillahan se piti. "Oikee" huusin Rokille, joka upeasti otti heti uuden suunnan ja ohjautui riistalle. Vesiohjaussuorituksestamme olen eniten ylpeä! Sitä kun emme ole treenanneet kuin 2 kertaa ennen koetta.

Ohjauksen jälkeen oli vuorossa vielä toinen ykkösmarkkeeraus veneestä, joka heitettiin tiheään kaislikkoon. Roki näki markkeerauksen ja lähti noutoon. Hetken pyörittyään oikeassa kaislikossa se kuitenkin lähti suuntaamaan uudelleen ohjauskaislikkoon ja tuomari pyysikin sitten kutsumaan koiran luokse. Harmillisesti oli lähellä kuitenkin tämänkin riistan talteenotto.

Hakuruutu oli tehty puoliksi maalle ja puoliksi kaislikkoon. Riistoina oli yksi pupu, 2xvaris sekä 3xlokki. Roki nouti hausta varikset, lokin ja pupun. Herralla oli niin kova touhu päällä että alussa sattui palautusten kanssa pari työtapaturmaa, jotka sitten kyllä korjasimme lopuksi. Hieno mies kaiken kaikkian, wautsi :)

Tuloksena tälle päivälle ALO3 ♥

Tähän on hieno päättää tämä NOME syksy. Olen enemmän kuin tyytyväinen tuloksistamme!

♥ ROKI ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti