Tervetuloa sivuillemme!

Näillä sivuilla pääset tutustumaan kahden Kultaisennoutajan, Rokin ja Röllin elämään.

Roki on luonteeltaan ystävällinen, luotettava, miellyttämisen-, sekä työskentelynhaluinen herrasmieskoira. Roki on erittäin monipuolinen harrastuskaveri ja näin ollen lajejamme ovat mm. NOME-B, WT, MEJÄ, VEPE, Agility ja TOKO. Rokin kanssa käydään myös käytännön metsällä. Näyttelykehissä pyörähdämme toisinaan.

Rölli on miellyttämisenhaluinen, tunnollinen työskentelijä ja hyvällä tavalla täynnä energiaa. Rölli häntä käy aina ja se on aina valmis toimintaan. Röllin kanssa treenaamme TOKOa, MEJÄä, NOMEa, Agilityä sekä piipahdamme myös näyttelykehissä.

Molemmat pojat ovat erittäin hyvän riistavietin omaavia kultaisianoutajia.

sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

GR kesäleiri vm.2011


Koko vuoden odotettu kohokohta koitti viimein 17.7.2011, kun suuntasimme Virroille kultsujen ihka omalle kesäleirille kera Rokin ja Röllin.

Leiri alkoi ensin näyttelyllä ja sunnuntai-iltana järjestetyllä 30-vuotisjuhlalla. Kesäisessä juhlassa nautimme kultaista shampanjaa, hyvää ruokaa, laulu- ja soitinesityksiä sekä tietysti samanhenkisten ihmisten seurasta. Kiitos juhlien järjestäjille!

Tänä kesänä majoituimme samaan huoneeseen Pirkon sekä kultaisten kaverusten Epun ja Muskan kanssa. Koirat tulivat erittäin hyvin toimeen keskenään ja koko viikko huone- ja mökkikavereiden kanssa sujui täysin mutkattomasti.Maanantai:
Ensimmäisenä leiripäivänä järjestettiin tasokokeet taippariryhmiin, johon osallistuin Röllin kanssa. Tasokokeessa otettiin luoksetulo sekä damin- ja riistan noudot. Testin perusteella pääsimme Röllin kanssa riistaryhmään.
Iltapäivällä kävimme VEPE koulutuksessa, jossa Roki sai tehdä veneestä hypyn ja viennin ja Rölli pääsi risteilemään veneen kanssa ja hakemaan venettä pienen matkan päästä.

Tiistai:
Aamupäivällä suuntasimme Röllin kanssa taipparitreeneihin, jossa oli ohjelmassa hakuruutu ja pupujälki. Hakuruutu tehtiin motivoituna ja Rölli suoriutui siitä oikein hyvin. Pupukin löytyi hienosti jäljen päästä.
Rokin kanssa suuntasimme helteisenä iltapäivänä WT treeneihin isolle niitylle. Tehtäviä oli monenlaisia ja treeni itsessään oli kokeenomainen ja ihanan haasteellinen niin ohjaajalle, kuin koirallekin. Tehtävät oli mm. muistia, ohjausta, hakua ja markkeerausta. Hieno tehtäväpaketti!

Keskiviikko:
Treenivälipäivä. Nautiskelimme vain olostamme ja käytiin koissien kanssa uimassa. Pidettiin todellinen lepopäivä!Torstai:
Aamulla suuntasimme heti Möllinomekisoihin Rokin kanssa, joka suoritettiin hieman soisessa maastossa dameilla. Tehtävärasteja oli 3; ensimmäinen haku-, toinen markkeeraus- ja kolmas oli ohjausrasti. Hakurastilla oli tehty hakuruutu 9 damista, joista lähimmät oli pisteytetty 1 pisteen dameiksi, keskimmäiset kolme olivat 2 pisteen dameja ja vaikeammissa paikoissa olevat 3 damia olivat sitten 3 pisteen dameja. Aikaa haun suorittamiseen oli 5 minuuttia. Alun vauhtihirmuilun jälkeen ruudusta Roki palautti kaikki yhden pisteen damit, yhden 2 pisteen damin ja hienosti myös yhden 3 pisteen damin. Näin ollen pisteemme olivat hausta hienosti 8/18

Markkeeraustehtävä oli "upporikas/rutiköyhä" tyyppinen ratkaisu. Eli ohjaaja sai valita itse ottaako ykkös-, kakkos- vai kolmosmarkkeerauksen. Ja jos valittu tehtävä epäonnistuu, menee pisteet nollille. Otin pienen haasteen vuoksi kakkosmarkkeerauksen ja Roki paikansi molemmat tosi hyvin ja lähti hakemaan jälkimmäisenä heitettyä ensin palauttaen sen. Lähettäessäni sen toista hakemaan, jätti se varmaan nenänsä hakuruutuun, koska ei vain jostakin syystä paikallistanut tätä toista damia. Koko ajan pyöri oikealla alueella mutta ei varsinaisesti kyllä hakenut. Mikä lie aivopumppa :)
Pisteet markkeerauksesta siis harmillisesti 0/6

Ohjaustehtävä oli myös samanlainen, että vaikeusasteen sai valita itse. Vaikeammat tehtävät olivat vesiohjauksia ja helpoin meni soista rantaviivaa pitkin. Otin tuon maaohjauksen, koska vesiohjausta emme ole koskaan tehneet, niin en halunnut koiralle epäreilua tehtävää. Ensimmäisellä lähetyksellä Roki pulahti sitten uimaan. Oli varmaan liian kuuma. Toisella lähetyksellä se eteni hienosti damille reagoiden ohjaus- ja lähihakupillin. JEI! Tästä olin erityisen tyytyväinen! Ohjaustehtävän pisteet 2/3

Sitten arvosteltiin vielä seuraavat osa-alueet, ja perässä pisteemme:
Nouto-ote: 3/3
Yhteistyö: 3/3
Yleisvaikutelma: 2/3


Yleisvaikutelmassa sanottiin näin: Hieman keskittymätön, mutta innokas koira. Koira onnistui melko hyvin haku- ja ohjaustehtävissä, valitettavasti markkeeraus epäonnistui.

Kokonaispisteet: 18/36


Ja torstaina iltapäivällä kävimme Röllin kanssa taipparitreeneissä, jossa harjoittelimme hieman ohjauksen-, muistin- ja markkeerauksen alkeita. Kivat treenit ja hyvin meni pienellä miehellä :)Perjantai:
Aamupäivällä menin Rokin kanssa VEPE treeneihin. Siellä saimme tehdä hyvin onnistuneen veneestä hypyn 50 metristä, sekä viennin 30 metriin, joka onnistui ilmiömäisesti. Jeii :) SOVEsta haaveillen...maybe some day ;)

Aamupäivän treenien jälkeen lähdimme suuntaamaan kotia kohden. Kiitos kaikille järjestäjille, kouluttajille ja muuten vain leirillä mukana olleille. Kyllä oli taas ikimuistoinen ja monipuolinen leiri!
Ensi kesää odottaen...


Tässä osa mökkikavereista.
Ylhäällä vas-oik: Soni, Roki, Muska, Rölli ja Liinu
ja alhaalla Eppu ja Wertti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti