Tervetuloa sivuillemme!

Näillä sivuilla pääset tutustumaan kahden Kultaisennoutajan, Rokin ja Röllin elämään.

Roki on luonteeltaan ystävällinen, luotettava, miellyttämisen-, sekä työskentelynhaluinen herrasmieskoira. Roki on erittäin monipuolinen harrastuskaveri ja näin ollen lajejamme ovat mm. NOME-B, WT, MEJÄ, VEPE, Agility ja TOKO. Rokin kanssa käydään myös käytännön metsällä. Näyttelykehissä pyörähdämme toisinaan.

Rölli on miellyttämisenhaluinen, tunnollinen työskentelijä ja hyvällä tavalla täynnä energiaa. Rölli häntä käy aina ja se on aina valmis toimintaan. Röllin kanssa treenaamme TOKOa, MEJÄä, NOMEa, Agilityä sekä piipahdamme myös näyttelykehissä.

Molemmat pojat ovat erittäin hyvän riistavietin omaavia kultaisianoutajia.

sunnuntai 29. elokuuta 2010

Vehmaa 29.8.2010 --- NOU 1 !ExTempore ilmoitin Rokin taippareihin 19.8.2010, päivää ennen viimeistä ilmopäivää. Jännityksellä odottelimme, saammeko koepaikkaa, koska ilmoittautuneita oli enemmän kuin koepaikkoja. Tiistaina 24.8.2010 saimme kuitenkin kirjeen, että olemme tervetulleita kokeeseen. Huh että alkoi jännittää; minä kun en ole ennen taipumuskoetta edes nähnyt! Mitenköhän kaikki menee?

Sunnuntai-aamu 29.8.2010 tupsahtikin sitten hyvin nopeasti eteen. Aamutuimaan suuntasimme Rokin kanssa kohti Turun Seudun Kultaisten järjestämää noutajien taipumuskoetta Vehmaalla. Koepaikalle löysimme hyvin ja myös hyvissä ajoin.

Kokeemme alkoi n.klo 11:30. Olimme Rokin kanssa iltapäiväryhmän 2. numerolla 10. Eipä sitä suoritusta tarviste sitten kauaa jännittää :)

Sitten olikin jo meidän vuoro mennä vesityöskentelyyn. Heittolokki meni hienosti ja Roki toi sen käteen. Sitten laukaus ja veneestä heitetty lokki, toimi =)

---> Hakuruudulle. Laukaus, ja markkeerauksen nouto. Ekan variksen Roki tiputti parin metrin päähän minusta. Kävin sen sieltä hakemassa ja lähetin virtapiikin uuteen noutoon. Vauhtia löytyi!!! Aina kun kaveri vaakkuun törmäsi, toi se sen suoraan minulle. Jee, hyvä Roketti! 4 vaakun jälkeen tuomari käski kytkeä koiran ja piinallisen analysointihetken jälkeen toivotti tervetulleeksi kokeen viimeiselle osiolle, jäljelle.

Jälkeä saimmekin sitten jännittää jos jonkin aikaa, koska jälkeemme työskenteli vielä 6 koirakkoa. Ja hienoja työskentelyjä näkyikin! Vihdoin oli jälkien aika n. klo 14:30. Ensimmäinen koirakko selvitti jäljen hienosti! Jännitys tiivistyi. Nyt oli Rokin vuoro.

Jälki oli vedetty hyvin tiheeseen metsikköön. Tuomari näytti alkumakuun, johon suunnistin Rokin kanssa. Käskyn jälkeen vain häntä vilahti, ja minä en voinut muuta kuin odottaa. Varmaan elämäni pisin hetki, kun ei nähnyt mitä koira touhusi ja missä se meni! Yhtäkkiä sankari olikin nekkuni edessä iloisena pupu suussaan "Kato hei mitä mää löysin" =) =)

Tuomari totesi, että "Hienoa" Ja että voisimme palata majalle odottamaan. AAARRGH; vieläkin jännitystä koska en voinut uskoa vielä todeksi tapahtunutta.


Kunniakirjojenjaon odottelua....

Vasta kunniakirjojen jaossa uskoin; ROKI LÄPÄISI TAIPPARIT!!

Fiilis on ihan mieletön, niin koiran kuin ohjaajankin eka kerta ja heti nappitulos. On mulla vaan niin ihana koira! ME SO HAPPY!!!

Tuomari: Ossi Kähärä

Noutajien taipumuskokeen pöytäkirja:

1. Sosiaalinen käyttäytyminen: Avoin.
2. Uimahalu: Menee empimättä veteen. Ui hyvin.
3. Hakuinto: On innokas koko ajan.
4. Noutohalu: Ottaa itsenäisesti riistat.
5. Nouto-ote: Pinnalliset otteet.
6. Palauttaminen: Pääsääntöisesti ohjaajalle.
7. Reagointi laukaukseen: Kiinnostunut.
8. Itseluottamus ja aloitekyky: Selvittää jäljen. Hyvä itseluottamus.
9. Yhteistyö: Erinomaista.
10: Yleisvaikutelma: Pirteä, vauhdikas. Hyvin ohjaajan hallinnassa oleva koira. Osoittaa hyviä taipumuksia.Ja siinä se nyt sitten on =) N O U 1 !

2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon vielä tätäkin kautta! Roki selvitti helposti taipparit ja ohjaaja piti hyvin hemronsa kasassa!! :) So proud of you!!!! <3

    VastaaPoista
  2. :) Kiitos!! Fiilis on edelleen mahtava...nokka kohti Nomea!

    VastaaPoista