Tervetuloa sivuillemme!

Näillä sivuilla pääset tutustumaan kahden Kultaisennoutajan, Rokin ja Röllin elämään.

Roki on luonteeltaan ystävällinen, luotettava, miellyttämisen-, sekä työskentelynhaluinen herrasmieskoira. Roki on erittäin monipuolinen harrastuskaveri ja näin ollen lajejamme ovat mm. NOME-B, WT, MEJÄ, VEPE, Agility ja TOKO. Rokin kanssa käydään myös käytännön metsällä. Näyttelykehissä pyörähdämme toisinaan.

Rölli on miellyttämisenhaluinen, tunnollinen työskentelijä ja hyvällä tavalla täynnä energiaa. Rölli häntä käy aina ja se on aina valmis toimintaan. Röllin kanssa treenaamme TOKOa, MEJÄä, NOMEa, Agilityä sekä piipahdamme myös näyttelykehissä.

Molemmat pojat ovat erittäin hyvän riistavietin omaavia kultaisianoutajia.

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

WT Eurajoki 27.4.2013

Hyppy uuteen ja tuntemattomaan on joskus uskallettava ottaa. Tänään oli se hetki kun lähdimme Rokin kanssa testaamaan meille kummallekin uutta koemuotoa, Noutajien Working Testiä (Lisää WT:stä tämän linkin takaa: Noutajien Working Test ; Lähde: Golden Ring).

Koepaikka sijaitsi Eurajoella, meren rannalla jonne aamutuimaan saavuimme sankan sumun saattelemana. Pieni jännitys tietenkin päällä kun ei oikein tiedetty mitä tuleman pitää. Tämä oli myös ensimmäinen kertani seuraamassa ko. koemuotoa paikan päällä. Tuomarina kokeessa toimi Anu Mikkola.

Päivän aikana huomasi kyllä että NOME-B ja WT kokeen välillä on paljon eroa. NOME-B kokeessa tapahtuva pieni virhe saattaa olla monessa tapauksessa WT:ssä ratkaiseva ja nollata koko rastin pisteet ja samoin myös koko kokeen tuloksen. Tällaisia kriittisiä virheitä WT:ssä ovat mm. koiran vinkuminen/ääntely, damin pudottelu / pudottaminen, noutoon karkaaminen eli ns."paukkunouto", noudon epäonnistuminen ts. koira ei löydä damia. Näistä muutama oli sellaisia, joita en ennestään tiennyt. Meidän kokeemme tulos nollaantui, koska kohtasimme kokeessa meille uuden asian. Noutoluvan saamiseksi tuomarilta, sanoo tuomari ääneen oman osallistumisnumeron. Tällaista emme olleet osanneet harjoitella. Nyt osaamme ;) Eli käytännössä tehtävä menee niin, että rastitehtävälle kun saavutaan, istuu koira hihnatta vierellä ja seuraa 1. laukaus; 2. heitto; 3. tuomari seisoo koirakon vieressä ja sanoo ääneen osallistumisnumeron "neljä"; 4. ohjaaja saa lähettää koiran noutoon. Kahdella ekalla rastilla meillä kävi sitten niin että täydessä tigissä oleva Roki ampaisi luotina noutoon tuossa kohdassa 3 ja WT:ssä tämä tulkitaan paukkunoudoksi vaikkei varsinaisesti itse paukkuun karkaakaan. Näinpä tuloksena kahdella ekalla innokkaalla rastilla nollat tuon takia. Sitten tarkemmin itse tehtävistä:

1. Rasti:

Ykkösmarkkeeraus. Maastoalueena kaislikkoinen upottava letto. Matka markkeeraukselle suht lyhyt. Itse maasto ja kaislikko hieman vaikeuttivat ehkä paikallistamiskykyä. Itse tehtävä ei tuottanut Rokille ongelmia, markkeerattu dami nousi itsenäisesti talteen kauniin palautuksen kera.

Pisteet: 0 *tuomarin kilpailunumeron ääneensanomisen jälkeen koira lähti noutoon

2. Rasti

Takaa-ajo / Jahtirasti. Maastona pelto, jonka vasen reuna metsään rajoittuva. Lähetyspaikka lähellä metsän laitaa. Jahdin ääniä metsästä, häiriöitä, laukauksia, sorsapillin renkutusta. Lopuksi jahtiporukka onnistui osumassaan ja dami tippui pellolle, eli ykkösmarkkeeraus. Markkeerauksen hakumatkalla ojanylitys. Roki suoriutui tehtävästä vauhdikkaasti, suoraviivaisesti ja iloisesti. Selkeästi tykkäsi tästä jahtitehtävästä niinkuin ohjaajkin! Hieno tehtävä!

Pisteet: 0  *tuomarin kilpailunumeron ääneensanomisen jälkeen koira lähti noutoon

3. Rasti

Kakkosmarkkeeraus. Lähetyspaikka metsikön laidassa, heitot tulivat vastapäisen metsän laidasta näiden väliselle peltoaukealle, joka oli märkää lettomaista maastoa, toinen pudotus kaislikkoon. Markkeeraukset laukauksien johdattelemana. Roki hakee 1. markkeerauksen suoraviivaisesti. 2. markkeeraukselle kaislikossa löytää myös hyvin, palauttaen sen kuitenkin kaartaen kuivemman maan kautta. Ja mikä parasta!! Nyt se ei varastanut tuomarin lähtölupaan (mahtoiko tajuta, että kahdelta ekalta rastilta tuli siksi nollat ;) ) Lopuksi kauniit palautukset.

Pisteet: 15

4. Rasti

Ohjaus. Maasto märähköä, hieman samanlainen kuin ed. kakkosmarkkeeraustehtävässä. Lähetyspaikan vasemmalla puolella maastollisesti koiraa puoleensavetävää rantaviivaa. Oikealle ja eteen ihan aukeaa maastoa. Moni koira ohjauksista huolimatta lähti lähetyspaikalta suoraan vasemmalle maaston mukaisesti. Haulikolla laukaus koiran seuratessa ohjaajaa lähetyspaikalle. Roki lähti etenemään lähetettyäni sen hieman viistosti vasempaan, mutta kuitenkin oikeaan suuntaan niin, että kun oli oikealla kohdalla, pillillä pysäytys ja kääntö oikealle. Muutamat askellukset ja Roki sai hajun ja samalla lähihakupilli. Dami talteen ja palautus. Erityismaininta tuomarilta siitä, miten hyvin Roki kuunteli pilliä ja seurasi ohjaustani. 

Pisteet: 16

Kaiken kaikkiaan pakko sanoa että älyttömän kiehtova laji pikkutarkkuudestaan huolimatta. Varmasti treeniohjelmaan tulevat sisältymään "numerot" jatkossa jotta saamme Rokin tosiaan keskittymään siihen että kuka sanoo ja mitä. Erittäin tyytyväinen olen Rokin työskentelyintoon, tarkkuuteen ja motivaatioon. Tätä lisää :0)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti